BBQ Recept: Texan burger met whiskey BBQ saus

BBQ Recept: Texan burger met whiskey BBQ saus

mei 28, 2021 Uit Door Martijn

Als je deze burger ziet, begin je toch spontaan te watertanden? Goed nieuws op deze International Burger Day! Met dit recept kan je ‘m helemaal zelf maken. Met behulp van wat kruiden, een heerlijke saus en wat verse ingrediënten, smaakt deze burger net zoals in een burgerbar in Texas.

Ingrediënten

Voor 4 personen
8 plakken bacon
8 cherrytomaatjes
8 blaadjes bladsla
4 plakken cheddarkaas
4 hamburgerbroodjes
4 hamburgerprikkers
1 kleine rode ui
1 avocado
400 g rundergehakt
2 el Texan Steak Rub
Ghost Chilli Seasoning
Whiskey BBQ Sauce

zeezout

Bereidingswijze

  1. Maak de BBQ aan.
  2. Meng het rundergehakt met de Texan Steak Rub. Rol 4 gehaktballen en druk deze plat. Druk zacht met je duim in het midden van elke burger, zodat ze niet kromtrekken tijdens het bakken. Leg de burgers in de koelkast.
  3. Bak de bacon op de BBQ bruin en knapperig.
  4. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukken en snipper de ui. Meng met een geprakte avocado in een kom en breng op smaak met de Ghost Chili Seasoning en wat zeezout.
  5. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de BBQ. Bak nu de hamburgers op de grill voor 3 minuten aan beide kanten. Leg vervolgens een plak cheddarkaas op de hamburgers en leg ze weer terug op de barbecue tot de kaas is gesmolten.
  6. Leg een blaadje sla op de onderkant van de broodjes en plaatst de hamburgers erop. Schep een flinke lepel van het avocado-tomaatmengsel op de hamburger, voeg hier de knapperige bacon aan toe en top af met de Whiskey BBQ Sauce.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er tot slot een hamburgerprikker door om alles op zijn plaats te houden. Zo is elke hap vol van smaak!

Niet echt een vegetarische hamburger maar wèl één om je vingers bij af te likken 🙂

Fotocredits: Oil & Vinegar