Een plantaardig dieet wordt steeds makkelijker

Een plantaardig dieet wordt steeds makkelijker

juni 21, 2020 Uit Door Martijn

We zijn het er allemaal wel over eens, we moeten minder vlees eten. Overal om ons heen zie je dat vleesproducten vervangen worden door vleesvervangers en gaan we stapje voor stapje naar een plantaardig dieet. Helemaal geen probleem want de vleesvervangers worden steeds beter. In de toekomst zullen ze dan ook nauwelijks van ‘echt’ te onderscheiden zijn. Wat te denken van onderstaande innovatieve producten?

Vegan Bacon, plantaardig en allergeen vrij
Hooray Foods, een startup uit San Francisco, introduceert in Amerikaanse supermarkten een allergeenvrije plantaardige bacon. Vorig jaar introduceerde Hooray Foods deze al in restaurants, nu is de startup in gesprek met retailers.

De nieuwe vegan bacon is vrij van allergenen zoals soja en gluten, die in vergelijkbare plantaardige producten wel worden gebruikt. “De afgelopen 12 tot 18 maanden zijn mensen echt anders gaan kijken naar plantaardige voeding”, vertelt Sri Artham, oprichter van Hooray Foods, aan Foodnavigator.

Artham neemt een voorbeeld aan Beyond Meat en Impossible Foods. Die bedrijven hebben in zijn ogen de weg gebaand voor de introductie van zijn vegan bacon. “Niemand vraagt meer waarom je vegan bacon zou eten, in plaats daarvan vragen mensen of het product goed genoeg is.” Meer weten over dit product of heb je ervaring met deze plantaardige bacon? We horen het graag op Plantpraat.nl, het discussieforurm voor de weg naar een plantaardig(er) dieet.

Vegan Tonijn
De makers van Vegan ZeaStar sashimi, Vegan Finest Foods, hebben jaren gewerkt aan een vegan visproduct dat de concurrentie aankan met verse zeevis, zonder compromissen te sluiten op smaak, kwaliteit en textuur. Het resulteerde in twee producten: No Tuna en Zalmon. Vegan Finest Foods bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product is passend gemaakt voor het rollen van sushi in 20 cm-norivellen en heeft extra gezondheidsvoordelen en een betere smaak dankzij de toevoeging van Omega 3 uit lijnzaad- en koolzaadolie.

Eén van de initiatiefnemers Rosella van Kuijen: ‘We zijn ontzettend blij met deze award. We hopen met onze producten te bereiken dat de consument steeds vaker voor 100% plantaardig kiest. Het is hard nodig voor de wereld, de dieren, onze gezondheid. En voor de volgende generatie. Met onze mes en vork kunnen we de grootste verandering maken. Oftewel, ‘be the change you wish to ZEA in the world’.’ Meer weten over dit product of heb je ervaring met deze vegan tonijn? We horen het graag op Plantpraat.nl, het discussieforurm voor de weg naar een plantaardig(er) dieet.

Bron: Plantaardig.org