Koffie drinken en je steentje bijdragen aan Coffee For Peace

Koffie drinken en je steentje bijdragen aan Coffee For Peace

november 18, 2020 Uit Door Martijn

In deze weken tot en met Kerst staat de koffieonderneming van Barend Boot, Boot Koffie, uit Baarn in het teken van Coffee For peace in Colombia. Coffee for Peace werkt direct met 9000 kleine koffieboeren en koffie families. Ze streeft naar structurele verbetering van de kwaliteit van Colombiaanse koffie door vakinhoudelijke koffietraining met als resultaat kwaliteits koffie. Ook staat de naam van de boer en zijn verhaal centraal. Hierdoor kunnen de koffieboeren een betere prijs realiseren.

Boot Koffie heeft al bijna 50 jaar een warme, diepe relatie met Colombia. Een echte passie voor de smaak én een passie om de Colombiaanse koffieboeren te helpen in hun lokale ontwikkeling. Beiden komen samen in dit nieuwe project. Barend Boot heeft de koffieboeren in dit project diverse keren bezocht en is zeer onder de indruk van de impact. Hij vertelt: “Het is geweldig te zien hoe belangrijk het project voor deze boeren en boerinnen is. De verschrikkelijke terreur van de coca maffia in de koffiegebieden kunnen keren door een veel betere prijs te krijgen voor hun kwaliteitskoffie. Dit is voor hen en de gemeenschap van levensbelang. Zo hoeven ze niet noodgedwongen slaaf te worden van de misdadige coca verbouw en kunnen ze een echt leefbaar leven opbouwen.”

Wist je dat Boot Koffie 6 prijswinnende specialty koffies uitbrengt waarmee je als thuisbarista je steentje bij draagt aan dit project? Allemaal het proeven waard, een fantastische ervaring! Elk kopje koffie wat je drinkt van één van de specialty koffies en/ of gift boxes maakt het verschil en brengt vrede voor de Colombiaanse koffieboer.

Meer informatie
Bekijk de Coffee for Peace pagina voor meer informatie en/ of het plaatsen van een bestelling: www.bootkoffie.nl/coffeeforpeace