Nespresso koffie assortiment uitgebreid met World Explorations

Nespresso koffie assortiment uitgebreid met World Explorations

januari 21, 2021 Uit Door Martijn

Met de nieuwe Nespresso World Explorations collectie reis je van wereldstad naar wereldstad en ontdek je de wonderlijke tradities van het koffiedrinken, zonder dat je daar als koffieliefhebber of thuisbarista voor op vakantie te moeten gaan.

Het koffieassortiment bouwt voort op de populaire Original Lungo-collectie met verschillende koffies die geïnspireerd zijn op de steden Kaapstad, Tokio, Stockholm en Wenen. Daarnaast breidt het assortiment zich uit met twee gloednieuwe smaken die geïnspireerd zijn op Shanghai en Buenos Aires. Deze twee nieuwe milde koffies zijn gebaseerd op de zachte smaakprofielen die typerend zijn voor deze Aziatische en Zuid-Amerikaanse steden.

WORLD EXPLORATIONS BUENOS AIRES LUNGO
De Argentijnse cultuur zit vol met zoete passie. Met de drukte van de stad komt het verlangen om even stil te staan met een grote kop, zoete koffie. De BUENOS AIRES LUNGO neemt je mee naar de Argentijnse eet- en drinkcultuur. De zacht gebrande lungo komt tot stand door een fruitige Arabica uit Colombia te combineren met tonen van zoete popcorn van een Oegandese Robusta. Tip: versterk deze aroma’s door een scheutje melk toe te voegen, net zoals de locals in Buenos Aires dit doen. Prijs: €0,41 per capsule.

WORLD EXPLORATIONS SHANGHAI LUNGO
Dynamisch, zo is de moderne koffiescene van Shanghai het beste te omschrijven. In China wordt steeds meer koffie gedronken. Met de SHANGHAI LUNGO geven we je een kijkje in de opkomende Aziatische koffiecultuur. Een koffie bestaande uit een speciale blend van onder andere Arabica uit China die zorgt voor een zachte body. Keniaanse Arabica en de Indonesische koffiebonen zorgen voor houtachtige aroma’s. In Shanghai voegen ze een scheutje melk toe om de koffie romig te laten smaken. Prijs: €0,41 per capsule.

WORLD EXPLORATIONS VIENNA LINIZIO LUNGO
Een gebalanceerde, verwarmende kop koffie met soepele tonen van mout en graan, dat is de VIENNA LINIZIO LUNGO. Een koffie die je meeneemt naar de koffiehuistraditie van Wenen, die bekend staat om zijn vele recepten en de zachtheid van koffie. De zachte graanachtige mouttonen van de Braziliaanse Bourbon bonen worden gecombineerd met een fruitige Colombiaanse Arabica. Maak je koffie af met een toef slagroom en geniet van een Wiener Melange, zoals de Oostenrijkers dat doen. Zoete, karameltonen komen naar voren als je deze koffie bereidt als een latte. Prijs: €0,41 per capsule.

WORLD EXPLORATIONS STOCKHOLM FORTISSIO LUNGO
Alsof je wandelt door Stockholm en de lokale koffiecultuur aanschouwt, zie je de Zweden genieten van een FIKA-moment met intense zwarte koffies met een hartig, moutachtig aroma en een zoete lekkernij. De STOCKHOLM FORTISSIO LUNGO combineert de Monsooned Malabar met Colombiaanse Arabica voor een intense, zoete koffie met een vleugje bitterheid. Aroma’s van koek en toffee komen naar voren op het moment dat je melk toevoegt aan deze lungo. Prijs: €0,41 per capsule.

WORLD EXPLORATIONS CAPE TOWN ENVIVO LUNGO
Deze CAPE TOWN ENVIVO LUNGO brengt de smaak van Kaapstad in je kopje: pittige bittere tonen, een houtachtig aroma en een volle body. Doordat Zuid-Afrika jarenlang dé tussenstop op de oude handelsroutes was, zijn het de Aziatische koffies die de lokale smaak bepalen. Dat proef je terug in deze koffie; ook wel onze meest intense lungo van het assortiment, gemaakt van een blend van Indiase Arabica en Robusta bonen. De Zuid-Afrikanen drinken deze koffie als een latte, waardoor tonen van toffee naar voren komen. Prijs: €0,41 per capsule.

WORLD EXPLORATIONS TOKYO VIVALTO LUNGO
De manier van koffiedrinken in Japan wordt gekenmerkt door een samenkomen van zachte, natuurlijke zoetheid en complexe aroma’s. Deze traditie eren wij met de TOKYO VIVALTO LUNGO. De bloemachtige tonen van de Ethiopische Arabica bieden een mooi contrast met de rijke smaken van Mexicaanse koffiebonen. Tip: serveer deze lungo als een latte, en hij wordt romig, zoet en evenwichtig. Prijs: €0,41 per capsule.