Laat je kind spelenderwijs leren!

Laat je kind spelenderwijs leren!

oktober 5, 2022 Uit Door Martijn

Spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling en motoriek van (jonge) kinderen. Dat weet een kind! En hoe beter het speelgoed past bij de behoeften van jouw kind, des te groter de kans dat jouw zoon of dochter het elke dag weer leuk vindt om te spelen. Maar welk speelgoed is nou het beste om aan je kinderen te geven? Als ouder wil je natuurlijk zeker weten dat je hierin een verstandige keuze maakt. Wat dat betreft is het altijd een goed idee om eens te gaan kijken bij een online speelgoedwinkel met een uitgebreid assortiment. Dan kun je allerlei speelgoed met elkaar vergelijken en heb je ook genoeg opties om uit te kiezen.

Zoveel soorten speelgoed…

Je kunt speelgoed op verschillende manieren indelen. Het hangt er maar vanaf waar je de focus wilt leggen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar buitenspeelgoed of creatief speelgoed? Of moet het speelgoed voor jou hoe dan ook duurzaam zijn? Het grote voordeel van buitenspeelgoed is natuurlijk dat je kind heerlijk in de buitenlucht kan spelen, waar je veel vrije ruimte en bewegingsvrijheid hebt en vaak ook andere spelende kinderen kunt ontmoeten. Voor de meeste kinderen is er niets leuker dan met mama, papa of nieuwe vriendjes te voetballen, te knikkeren of lekker in de zandbak te ravotten.

Willen je kinderen liever zelf dingen verzinnen en beleven ze veel plezier aan knutselen? Dan is creatief speelgoed een goede keuze. Het is erg leuk om met verschillende materialen te werken, die allemaal anders aanvoelen en andere vormen en kleuren hebben. Knutselen stimuleert de nieuwsgierigheid en zorgt ervoor dat kinderen objecten en eigenschappen makkelijker leren herkennen. Verder blijft houten speelgoed onverminderd populair. Hout voelt prettig en comfortabel aan voor de kleine kinderhanden en houten speelgoed is er in alle soorten en maten, van een loopfiets of een keukentje tot een blokkendoos of een poppenhuis.

Shop je graag online, fysiek of allebei?

Welk speelgoed je ook zoekt, het is prettig en super efficiënt als je kunt grasduinen op één adres waar je vrijwel álles kunt vinden. En dan heb je bij een betrouwbare online winkel natuurlijk de grootste kans van slagen in elke prijsklasse. Een enkele aanbieder heeft ook fysieke winkels waar je kunt voelen en uitproberen wat je op het oog hebt. Wel zo handig als je het nog niet helemaal zeker weet en je het speelgoed gewoon even zelf in handen wilt hebben voordat je het koopt. Bij een winkel waar je online én fysiek terecht kunt, mag je bovendien uitgaan van persoonlijke en maximale service.