Wespenoverlast in de zomer

Wespenoverlast in de zomer

maart 16, 2021 Uit Door Martijn

Wanneer de dagen langer worden, gaan we massaal weer naar buiten toe. De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat er veel buiten geleefd wordt. Niet alleen mensen, maar ook insecten zijn dol op de zomer. Helaas botst dit regelmatig met elkaar. Wanneer je bijvoorbeeld veel wespen in jouw tuin hebt, kan je woongenot behoorlijk aangetast worden. De overlast kan dusdanig vergaand zijn dat je er niet meer door naar buiten durft.

Heb ik met wespen of bijen te maken?

Wanneer de temperatuur buiten stijgt, komen er volop insecten tevoorschijn. Sommige insecten, zoals wespen, kunnen voor veel overlast zorgen. Maar hoe weet je of je met een wesp te maken hebt en niet met een bij? Deze insecten lijken namelijk veel op elkaar. Echter, bijen zijn beschermd en mogen niet bestreden worden. Wespen daarentegen wel. Qua uiterlijke kenmerken zijn er een tweetal punten waaraan je de insecten van elkaar kunt onderscheiden. Een wesp is heel slank, een bij is daarentegen gezet. Daarnaast heeft een bij heel veel haartjes op zijn lichaam en is een wesp glad. Twijfel je toch of je te maken hebt met een bijennest of een wespennest? Laat dan een professionele bestrijder langskomen voor een inspectie.

Wespensteek versus bijensteek

Bijen en wespen verschillen niet alleen qua uiterlijk van elkaar. Deze beestjes hebben namelijk ook een andere levenswijze. Zo eten bijen bijvoorbeeld nectar en stuifmeel. Een wesp leeft daarentegen van het braaksel van zijn eigen larven. Ook het uitdelen van steken, verloopt bij allebei de beestjes anders. Wanneer een bij steekt, blijft de angel aan jouw huid hangen en sterft de bij. Een wesp trekt zijn angel na een steek weer terug en kan dus meerdere keren steken. Wespen zijn dus niet alleen agressiever, maar ook beduidend gevaarlijker. Kamp jij met een wespennest in jouw tuin of in je woning? Laat deze dan door een expert van wespennestverwijderen.com bestrijden. Zo voorkom je dat er onveilige situaties ontstaan.

Waarom een expert inschakelen?

De bestrijding van een wespennest betreft een stukje vakmanschap. Er is namelijk niet alleen goed materieel vereist voor een effectieve bestrijding. Maar ook specialistische kennis en ervaring dragen bij aan een doeltreffende wespenbestrijding. Wanneer je hier niet over beschikt, is het bestrijden van een wespennest levensgevaarlijk. Het is daarom zaak om de bestrijding van een wespennest altijd aan een professional over te laten. Naast het veiligheidsaspect is ook het juridische aspect een belangrijke grond voor een professionele bestrijding. Het is bijvoorbeeld verboden om bijen te bestrijden. Echter, wespen en bijen lijken veel op elkaar waardoor je onverhoopt het verkeerde insect zou kunnen bestrijden. Schakel dus altijd een expert in en voorkom ongewenste situaties.