Onverwoestbaar jack al 104 jaar in productie

Onverwoestbaar jack al 104 jaar in productie

februari 1, 2021 Uit Door Martijn

Als één kledingstuk de tand des tijds heeft doorstaan, dan is het de Firm Duck Chore Coat van Carhartt. Het merk startte in 1917 met de productie van de onverwoestbare werkjas en nog steeds wordt hij in grote aantallen gemaakt. Het jack wordt gedragen door hardwerkende mensen in de bouw, op het land en in fabrieken. The Coat is in 104 jaar tijd uitgegroeid tot een waar cultjack dat niet alleen op het werk, maar ook in vrije tijd veel wordt gedragen.

Van origine is de jas ontworpen voor spoorwegarbeiders in de VS. In de beginjaren werd de werkjas kortweg The Coat genoemd omdat hij enig was in zijn soort. Het zegt iets over de iconische statuur. De Firm Duck Chore Coat is een jack dat je maar één keer aanschaft en voor de rest van je leven draagt. Het komt uit een tijd dat duurzaamheid pure noodzaak was: geld voor een tweede jas was er niet.

Doorleefd
De Chore Coat is gemaakt van Cotton Duck, een robuust soort canvas dat in de loop der jaren door Carhartt is doorontwikkeld tot de huidige superieure stofkwaliteit. De naam heeft een Nederlands tintje want Duck komt van het Nederlandse woord ‘doek’ en heeft dus niets met eend te maken.

De corduroy kraag, het klassieke kenmerk van deze Carhartt werkjas, werd in de jaren dertig toegevoegd. Vandaag de dag heeft de jas een gevoerde constructie die waterafstotend, winddicht en warm is. Hij biedt veel bewegingsvrijheid wat praktisch is bij zwaar werk. Het jack wordt doorleefder en mooier naarmate je het langer draagt. De zakken op de jas, twee onder en twee op de borst, zijn met klinknagels versterkt. Twee binnenzakken maken de royale bergruimte compleet.

Dog Chore Coat
Vanwege de enorme populariteit van The Coat is er onlangs ook een Dog Chore Coat van Firm Duck-stof gelanceerd. Met een gewatteerde voering die de viervoeter lekker warm houdt. De bandjes bij nek en borst maken aan- en uittrekken erg makkelijk. Het Carhartt-label op de heupzak maakt de Dog Chore Coat helemaal compleet.

Informatie
De Firm Duck Chore Coat is verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin bij groothandels in werkkleding en bouwmaterialen en in webshops. Adviesprijs € 159. Dog Chore Coat, adviesprijs € 39. Ga voor meer informatie naar www.carhartt.com.