Giant vergroot actieradius e-mountainbike

Giant vergroot actieradius e-mountainbike

juli 6, 2020 Uit Door Martijn

Giant zorgt voor een nóg grotere actieradius op de Explore E+ 0 Pro en Trance E+ 0 Pro. Beide e-bikes zijn nu exclusief voorzien van de EnergyPak Smart 625, Giants nieuwste batterij uit de EnergyPak Smart-productlijn. De capaciteit is met 625 wattuur 25% groter dan de bestaande EnergyPak Smart-batterij van 500 wattuur. De nieuwe batterij zit – net als de andere EnergyPak Smart-accu – fraai geïntegreerd in de onderbuis van het frame. Dankzij slimme technologie zijn de EnergyPak Smart batterijen nog veiliger en is de duurzaamheid verder verbeterd.

Geen heuvel te hoog
De Explore E+ 0 Pro (adviesprijs: 4.099 euro) is gemaakt voor iedereen die wil genieten van een fietstocht. Je prikt een bestemming en rijdt er met deze trekking e-bike vlot naartoe. De Explore E+ Pro heeft een licht ALUXX SL aluminium frame en een krachtige SyncDrive Pro motor met een koppel van 80 Nm. Daarmee staat deze e-bike ook heuvelop zijn mannetje. De Explore E+ 0 Pro biedt een maximale ondersteuningsratio van 360 procent. Dat wil zeggen dat je spierkracht wordt omgezet in maximaal 360 procent trapondersteuning. De luchtgeveerde voorvork en brede tubeless banden (50 millimeter) brengen extra comfort. Oneffenheden in de weg voel je nauwelijks en je reduceert de kans op een platte band dankzij de tubeless technologie.

Baas op elke singletrack
Voor e-mountainbikers die lang in het zadel zitten, heeft Giant de Trance E+ 0 Pro (adviesprijs: 6.399 euro). Ook deze ‘sportieve jongen’ heeft een lichtgewicht ALUXX SL-frame en een SyncDrivePro motor (koppel: 80 Nm) met een maximale ondersteuningsratio van 360 procent. De Maestro-achtervering met 140 millimeter veerweg, de 150 millimeter voorvering en de uitgekiende framegeometrie voor 27,5 inch-wielen zorgen dat je elke technische singletrack de baas bent. Met behulp van de RideControl-app zijn er navigatiemogelijkheden en kun je belangrijke ritdata registreren en raadplegen. De 12 speed-cassette geeft je voldoende schakelopties en stelt je in combinatie met de krachtige ondersteuning in staat om elke klim en track te temmen.

Veilig én langere levensduur
Beide nieuwkomers in het Giant-assortiment hebben de EnergyPak Smart 625-accu met de grote capaciteit van 625 wattuur. Deze hebben uiteraard als voordeel dat je er verder mee kunt rijden. De EnergyPak Smart is bijzonder veilig, doordat er meer ruimte zit tussen de afzonderlijke batterijcellen die in een honingraatprofiel zijn geplaatst met stevige wanden daartussen. Van elke losse cel worden het ampèrage en voltage gemeten. Tijdens een laadbeurt wordt de stroomtoevoer naar een minder functionerende cel afgezwakt en bij gebruik van de elektrische fiets wordt de stroomafgifte vanuit diezelfde cel juist beperkt. De levensduur van deze batterij is daardoor aanzienlijk langer dan van doorsnee e-bikeaccu’s. 

Nieuwe laders van 6 ampère
Door de slimme batterijtechnologie is het bij Giant e-bikes met een EnergyPak Smart batterij mogelijk om met 6 ampère te laden. Daardoor kost het laden aanzienlijk minder tijd: binnen anderhalf uur is de batterij voor 60 procent geladen. Het merk kan dit waarmaken doordat de nieuwe lader, de Smart Charger, voortdurend met de batterij communiceert hoe groot de stroomafgifte kan zijn. Deze energie verdeelt zich slim en veilig over de batterij. Dit laadproces is efficiënt, zorgt voor een langere batterijlevensduur en garandeert een snellere laadtijd. Bij alle Giants met een EnergyPak Smart zit standaard een Smart Charger van 6 ampère, zonder meerprijs.

Ook los verkrijgbaar
Goed nieuws voor wie een e-bike met EnergyPak Smart van 500 wattuur heeft en deze wil upgraden: de EnergyPak Smart van 625 wattuur is ook los verkrijgbaar.