Hardloopschoenen van Vermeer

Hardloopschoenen van Vermeer

augustus 28, 2023 Uit Door Martijn

Mizuno heeft ter gelegenheid van de TCS Amsterdam Marathon voor gekozen om een sneaker uit zijn lifestyle collectie en de  Mizuno Wave Rider hardloopschoen om te toveren tot ware meesterwerken. Resultaat: Contender Rijksmuseum en de Mizuno Wave Rider, met als inspiratiebron het Melkmeisje in een limited edition. Het design van deze schoen kenmerkt zich door ingetogen en subtiele kleuren en veel aandacht voor de verborgen details van dit prachtige kunstwerk. Een collector’s item voor de ware kunstliefhebber. 

2023 is het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. De schoen is door Mizuno in samenwerking met het Rijksmuseum tot stand gekomen, als eerbetoon aan de meest succesvolle tentoonstelling in de geschiedenis van het Rijksmuseum.

Mizuno Contender Rijksmuseum
Johannes Vermeer is één van de beroemdste schilders uit de Hollandse 17e eeuw en bekend om zijn intieme huiselijke taferelen met fenomenale lichtweergave. Voor de Contender Rijksmuseum van Mizuno is zoveel mogelijk geprobeerd om de essentie van Vermeers werken te respecteren. De schoen heeft rustige kleuren en is gemaakt van rijke materialen als premium mesh en suède. Op de schoen vind je prachtige verwijzingen naar de blauwe stof die het Melkmeisje draagt en de Delfsblauwe tegels met cupido’s die je ook op het schilderij ziet. De tong is bedrukt met het Melkmeisje zelf, als hommage aan het meesterwerk.

Het schilderij komt ook terug op de inlegzolen waarbij elke inlegzool zich richt op een belangrijk idee achter het kunstwerk. De linker gaat over de langzaam stromende melk, die de precisie van het gebaar uitdrukt: het enige bewegende element in het schilderij. De rechter gaat over het melkmeisje en de prachtige kleuren die ze draagt.

Informatie
De Mizuno Contender Rijksmuseum is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Consumentenadviesprijs € 140.