Zonwerende raamdecoratie tegen warme zomerdagen

Zonwerende raamdecoratie tegen warme zomerdagen

augustus 13, 2019 Uit Door 50 Plus – Beleef.nl

Tijdens zonnige dagen in de zomer kan het in huis zonder twijfel warm worden, maar zonwerende raamdecoratie kan je helpen de meeste warmte buitenshuis te houden. Er is namelijk bepaalde raamdecoratie die de zon weert en een isolerende werking heeft. Denk bijvoorbeeld eens aan de immens populaire jaloezieën. Hieronder vind je drie soorten raamdecoratie die de warmte en het licht van de zon tegen kunnen houden, zodat het lekker koel blijft in jouw woning tijdens de zomer.

Shutters
Onder andere shutters zijn een mogelijkheid wat betreft zonwerende raamdecoratie. Dit zijn luiken met lamellen die je kunt verstellen. Ze bestaan uit 1 of meerdere panelen die aan elkaar kunnen worden verbonden door scharnieren. Ze worden voornamelijk geproduceerd van hout. Je kunt shutters kopen in standaardmaten, maar je kunt ze ook op maat laten maken. Zo passen jouw shutters perfect in je woning. Tip: kijk eens bij de shutters van Shutterkonning.

Schijnt het zonnetje naar binnen terwijl je net even je mail moet wegwerken op je laptop? Dan kun je de lamellen met een tilterstok sluiten. Bij Shutterkoning heb je ook de mogelijkheid om shutters te kiezen waarbij de tilterstok netjes is weggewerkt.

Jaloezieën
Naast shutters zou je ook jaloezieën kunnen aanschaffen als zonwerende raamdecoratie. Deze worden voornamelijk geproduceerd van hout of aluminium. Houten jaloezieën hebben over het algemeen een natuurlijke uitstraling en bepalen de sfeer in jouw huis, terwijl exemplaren van aluminium meer een stoere en tijdloze look hebben. Het hangt dus af van jouw eigen smaak wat betreft het kiezen van een materiaal. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht in jouw huis zal vallen, maar ook hoeveel mensen door de ramen kunnen kijken. Dit doe je door de lamellen te kantelen. Je kunt jaloezieën net als shutters vinden in standaardmaten, maar als dit niet past in jouw huis dan kun je ze tevens op maat laten maken.

Plisségordijnen
Je zou bovendien ook kunnen kiezen voor plisségordijnen, een andere vorm van raamdecoratie dat de zon tegenhoudt. Dit zijn functionele gordijnen die je uitvouwt van boven naar beneden, als je tenminste de standaard soort plisségordijnen aanschaft. Er zijn namelijk drie verschillende varianten, te weten top-down, top-down/bottom-up en dag & nacht. De top-down/bottom-up variant laat zich kenmerken doordat je de plisségordijnen uitvouwt van boven naar beneden, maar ook van beneden naar boven. Schijnt de zon nèt lastig naar binnen, maar wil je niet alles meteen potdicht hebben? Dan kun je de plissés zo neerhangen dat alleen het zonlicht gefilterd wordt. De dag & nacht versie staat erom bekend dat de plisségordijnen twee verschillende stoffen hebben, voor de rest is het hetzelfde als de eerdergenoemde variant top-down/bottom-up.

Veel succes met het uitzoeken van jouw geschikte raamdecoratie!

Het bericht Zonwerende raamdecoratie tegen warme zomerdagen verscheen eerst op Beleef.nl.