Nespresso lanceert nieuwe capsules

Nespresso lanceert nieuwe capsules

januari 7, 2020 0 Door Martijn

Nespresso introduceert Ispirazione Italiana, een collectie van intense koffies geïnspireerd op de Italiaanse koffiecultuur. Deze herlancering is ook het debuut van twee nieuwe blends, Ispirazione Napoli en Ispirazione Venezia, die worden toegevoegd aan de intense espresso’s en ristretto’s. De collectie bestaat in totaal uit zeven blends, elk geïnspireerd op de koffietradities in de steden van Italië: Rome (Roma), Florence (Firenze), Palermo, Napels (Napoli), Genua (Genova) en Venetië (Venezia).

DE ACHTERGROND VAN BLENDS
Italië zit diep in het DNA van Nespresso. Het verhaal van Nespresso begint meer dan 30 jaar geleden met een eenvoudig, maar revolutionair idee. In 1905 vindt de Italiaan Luigi Bezzera een espressomachine uit waarmee iedereen thuis een perfecte espresso kan bereiden, net als een Italiaanse barista. Inmiddels wordt meer dan 75% van de koffie in Italië thuis gemaakt, en is het een integraal onderdeel van de Italiaanse cultuur. Met de collectie Ispirazione Italiana kunnen koffieliefhebbers dezelfde espresso’s of ristretto’s maken die ze ook in Italië drinken en die het resultaat zijn van de creativiteit en de know-how van meesterbranders uit verschillende regio’s in Italië.

ISPIRAZIONE ITALIANA: het nieuwe vaste koffieassortiment
Ispirazione Italiana neemt koffieliefhebbers mee op koffiereis door Italië en laat hen zelf de aroma’s en crema’s van intense koffies ontdekken. De namen van de koffies zijn aangepast zodat ze de regionale Italiaanse expertise waarop ze zijn geïnspireerd beter reflecteren. Elke blend weerspiegelt de essentie van de stad waarop de koffie is geïnspireerd, of het nu gaat om de Noord-Afrikaanse invloeden in Palermo of de rijke historische diepte van Rome – het zijn deze lokale details die deze collectie in alle opzichten uniek maken.

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso “Al meer dan 30 jaar geleden begon ons team van koffiebranders, sensorische experts, voedselwetenschappers en ingenieurs aan een zoektocht om een selectie van blends te creëren die volledig is geïnspireerd op de rijke historische koffiecultuur van Italië. We zijn heel blij dat we nu een permanente collectie hebben samengesteld die het rijke verhaal van Nespresso vertelt en waarmee klanten koffie kunnen bereiden in de stijl van een Italiaanse koffiebar.”

Bekijk een beschrijving van de verschillende Nespresso blends op Koffiegek.nl