Nespresso Limited Editions in Scandinavische stijl

oktober 21, 2019 0 Door Martijn

Dit jaar heeft Nespresso de beroemde eindejaarsserie ontworpen met het Scandinavische gevoel van gezelligheid en genieten in het achterhoofd. De culturele trend Fika speelt dan ook een grote rol in de Festive-collectie van 2019. Een Fika moment is een typisch Scandinavisch ritueel om echt even uit de dag en in het moment te stappen. Nespresso hoopt dat mensen tijdens alle hectiek in de decembermaand hun Fika moment nemen om verbinding op te zoeken met familie en vrienden.

Samen met de bekende Deense ontwerper Louise Campbell lanceert Nespresso een serie van Limited Edition-koffies en -accessoires die qua design en smaak geïnspireerd zijn op Scandinavië. De collectie bestaat uit twee unieke aromatische koffies, een zwarte koffie en verschillende accessoires, allemaal ontwikkeld naar het noordelijke voorbeeld.

Ontdek de collectie
Deze Limited Edition bevat twee heerlijke aromatische koffies: Variations Nordic Almond Cake Flavoured en Variations Nordic Cloudberry Flavoured. Beide koffies hebben de Livanto koffie als basis, aangevuld met traditionele smaken en invloeden uit het noorden. Daarnaast is er de Nordic Black, voor wie er van de originele zwarte koffie houdt.

De Scandinavische invloeden zijn duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de koffie capsules, verpakkingen en accessoires ontwikkeld door Louise Campbell. De ontwerpen weerspiegelen perfect de trend van stijlvol minimalisme in combinatie met traditionele invloeden van de natuur. De collectie wordt compleet met een nieuwe vaste serie van reisbekers, twee Limited Edition PIXIE-kopjes en een VIEW Cube. De accessoires maken een kopje koffie tot een stijlvol koffiemoment en zijn geschikt om cadeau te doen deze feestdagen.

Louise Campbell zegt zelf: “Ik was door het dolle heen toen ik hoorde dat mijn voorstel was geaccepteerd om de capsules nóg mooier te maken door variatie in de ontwerpen te brengen. Ik hoop dat het doet denken aan de schoonheid van de natuur en de sensatie van aandacht schenken aan details weerspiegelt. Elk deel van mijn werk kan gezien worden als een ansichtkaart uit het noorden. In de vorm van een capsule, een draagtas of een verpakking.”