Naaien was nog nooit zo leuk met deze vintage naaipatronen

Naaien was nog nooit zo leuk met deze vintage naaipatronen

januari 13, 2020 0 Door Martijn

Ben je helemaal klaar met wat er vandaag de dag in de winkels hangt? Ben je zelf handig èn in het bezit van een naaimachine? Dan hebben we iets leuks gevonden voor je. Er bestaat een namelijk een website bomvol vintage naaipatronen. Op deze geweldige website, Vintage Patterns Wiki, vind je zo’n 85.300 oude vintage naaipatronen, inclusief die van het bekende Vogue magazine. En: de collectie wordt continu aangevuld.

Uitje naar de stoffenwinkel
Heb je warme herinneringen aan het bezoeken van een stoffenwinkel met je moeder, om de mooiste schatten te verzamelen? Dan kun je je hart ophalen aan deze digitale versie van de klassieke stoffenwinkel. Alle patronen zijn van vóór 1992.

Jouw eigen Dior jurk 
Denk je nu: hoe vind ik ooit wat ik zoek, tussen 85.300 patronen? Nou, dat is prima te doen. De website beschikt over een zoekmachine waar je termen als ‘Audrey Hepburn’ of een bepaald tijdperk in kunt vullen. Wie een beetje handig is met de naaimachine, maakt moeiteloos een jurk van Givenchy of Dior na.

En dat is niet alles: ben je op zoek naar het patroon voor een klassieke jaren ’20 jurk, of toch zo’n tof jaren ’70 discopak? Je vindt het hier. Wél even zelf maken. Maar dan heb je ook wat!

Bron: Libelle.nl