Een oplaadbare elektrische fietspomp

Een oplaadbare elektrische fietspomp

september 12, 2019 0 Door Martijn

Van de firma Platteband kregen wij onlangs de, wat zij zelf noemen, superpomp toegestuurd. Een oplaadbare fietspomp die eenvoudig je fietsband (maar ook voetbal, luchtbed of strandbal) oppompt. Je laadt de accu van de Platteband eenvoudig op met het bijgeleverde usb kabeltje en kunt de stroom vervolgens tijdens je rit ook weer terugkrijgen via de ingebouwde powerbank functie of door gebruik te maken van het ingebouwde zaklampje.

De Platteband fietspomp wordt compleet geleverd inclusief een opbergtasje, een bevestiging voor op de plek van een bidonhouders, kabels en verloopstukjes voor je band of andere producten.

Met deze pomp kun je banden oppompen tot ruim 10 bar. De bandendruk stel je eenvoudig in op het display en de pomp stopt zodra die druk bereikt is. Om de proef op de som te nemen maar eens een mountainbikeband en een raceband gepakt. Voor de 27.5″ mountainbikeband een druk van 1,8 bar gekozen en de pomp aan het werk gezet. De gewenste druk werd na 1 minuut en 10 seconden behaald. Voor de raceband een druk van 6 bar ingesteld. Hiervoor had de Platteband anderhalve minuut nodig.

Voor het oppompen van banden met een Frans ventiel is een verloopstukje nodig dat je op het ventiel draait. Dit is wellicht niet zo handig aangezien je zonder dat verloop je band niet kunt oppompen.

Al met al een handig en krachtig apparaat helemaal als je geen fietspomp hebt met een drukmeter. Het is denk ik niet een apparaat dat een wielrenner of mountainbiker (in verband met het formaat en gewicht) meeneemt op de fiets maar ook voor gebruik in de schuur of garage is deze pomp zeker geschikt. Voor €69,- schaf je deze pomp aan en kun je kiezen uit een zwarte of witte versie.

Meer weten? Check Plattebandd.nl