Tennissen? Wat heb je zoal nodig?

Tennissen? Wat heb je zoal nodig?

juni 16, 2020 Uit Door Martijn

Dit is natuurlijk logisch; een tennisracket, tennisschoenen en tennisballen. Maar, er komt stiekem een stuk meer bij kijken bij het aankopen van deze spullen. In deze blog gaan we uitleggen waarom je moet opletten welke tennisspullen je koopt.

Schoenen voor de juister ondergrond.
Wanneer je gaat tennissen kan de ondergrond wisselend zijn. Er kan gespeeld worden op Gras (lawn tennis), Kunstgras, Gravel (gemalen baksteen of basalt), Frenchcourt kunstmatige fijnere bedekking dan gravel met betere afwatering, Canada Tenn (grover dan gravel), Hardcourt (betonvloer met rubberen toplaag), Indoor (gymzaal vloer), Tapijt, Smashcourt (rode mat met losse keramische toplaag). Deze verschillende ondergronden zorgen er ook voor dat je verschillende benodigdheden nodig hebt. Zo zijn tennisschoenen die passen bij de juiste ondergrond erg belangrijk. Ze zorgen er namelijk voor dat je de juiste grip hebt en daardoor goed en gemakkelijk beweegt op het veld zonder dat je uitglijdt.

De juiste tennisballen.
Naast de schoenen is het ook van belang om bijpassende tennisballen te hebben. Je hebt twee soorten tennisballen; gasgevuld en drukloos. Gasgevulde tennisballen zijn geschikt voor wedstrijden en regulier gebruik. Deze zijn comfortabeler om mee te spelen omdat ze wat lichter zijn ten opzichte van de drukloze tennisballen. Wanneer je af en toe gaat tennissen, kunnen drukloze tennisballen handig zijn. Deze zijn gemaakt van dik rubber en hebben een dunner laagje vilt. Ze kunnen beter tegen koude omstandigheden en stuiten hoger op. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op kunstgras tennist.

Zo zie je maar weer, dat niet elke tennisschoen en tennisbal hetzelfde zijn en dat het ook zeker uitmaakt welke je koopt. Ben je nu opzoek naar een gemakkelijk overzicht, kijk dan op Tennisplanet.