In 4 stappen jouw woning weer als nieuw

In 4 stappen jouw woning weer als nieuw

juni 1, 2021 Uit Door Martijn

Tegenwoordig brengen we veel meer tijd thuis door dan we gewend waren. We hebben geen leuke uitstapjes meer buiten de deur en ook werken doen we vooral vanuit huis. Er is dus geen beter moment om jouw woning een goede opknapbeurt te geven. En dat kan best makkelijk en snel! Lees hier hoe je in 4 stappen jouw woning weer als nieuw maakt!

Stap 1: opruimen

De minst leuke stap, maar wel belangrijk: opruimen. Als je begint met het opknappen van je woning, is het wel zo fijn als er geen rommel meer ligt. Zoek alle spullen kritisch uit en wees niet te voorzichtig met weggooien. Als je het lastig vindt om spullen weg te doen, vraag dan of iemand je erbij wil helpen. Breng vervolgens de uitgezochte spullen naar de kringloopwinkel, dan maak je er weer iemand anders blij mee!

Stap 2: opknappen

Jouw woning kun je heel makkelijk opknappen. Je kunt bijvoorbeeld de muur een ander kleurtje geven. Hier ben je nog geen dag mee bezig, maar het maakt wel een enorm groot verschil. Al is het een frisse laag wit over de muur of muren heen. Ook kun je een houten meubels een andere kleur geven of de eettafel lakken. Net alsof je weer nieuwe spullen in je woning hebt staan!

Stap 3: nieuwe raamdecoratie

Zonder dat je het doorhebt, bepaalt jouw raamdecoratie voor een groot deel de look van de woning. Het veranderen van de raamdecoratie zorgt er dus voor dat jouw woning er weer heel anders uitziet! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens iets anders op te hangen. Heb je al eens gedacht aan shutters? Dit zijn horizontale luikjes die je makkelijk op maat kunt laten maken. Shutters zijn erg geschikt voor een woning met een strakke of stoere look! Wil je het graag iets knusser in huis? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Door de dikke stof creëren ze een warm gevoel in huis. Hang er linnen gordijnen of vitrages achter, zodat je ook overdag enige privacy hebt.

Stap 4: verschuiven

Tijd voor de laatste stap: meubels een nieuw plekje geven. Hoe leuk is het om de bank een keer aan de andere kant te zetten? Of misschien is er nog een andere plek waar de eettafel mooi kan staan. Het kan ook leuk zijn om de eettafel eens een kwartslag te draaien! En het leuke aan meubels verschuiven is dat je het altijd weer terug kunt zetten als het toch niet leuk of handig staat.