Nieuwe trend in verkoeling, de Aircooler

Nieuwe trend in verkoeling, de Aircooler

mei 2, 2020 0 Door Martijn

Een Aircooler zorgt bij zomerse temperaturen voor verkoeling, zowel binnen als buiten op het terras. Ideaal voor thuiswerkers en mensen die veelal thuis verblijven. Ze koelen op een natuurlijke manier waarbij tevens een optimale luchtvochtigheid wordt gecreëerd. Dat zorgt voor een aangenaam leef- en werkklimaat wat ook de gezondheid ten goede komt. Vandaar dat steeds meer mensen een aircooler verkiezen boven een ventilator of airco.

De voordelen van aircoolers ten opzichte van airconditioners en ventilators zijn evident. Ventilators worden in grote mate gebruikt om te verkoelen, maar zijn niet heel erg effectief: ze verplaatsen bestaande warme lucht die vaak ook muf is. Airconditioners zijn duur, verslinden veel energie, hebben onderhoud nodig, creëren droge lucht en gebruiken een koelmiddel. Aircoolers zijn de nieuwe trend omdat ze beter zijn dan ventilators en gezonder, goedkoper en milieuvriendelijker dan airconditioners. Daarnaast bieden aircoolers als enige ook buiten effectieve verkoeling en dat is ook een pluspunt.

Het principe van een aircooler
Het principe van een aircooler is eenvoudig en doeltreffend. Je vult het waterreservoir met water dat wordt verspreid over een vochtverdeler. Hier wordt lucht doorheen geblazen dat als een frisse bries de ruimte verkoeld. Dit procedé brengt de luchtvochtigheid omhoog en zuivert daarnaast ook de lucht dankzij een filter dat stofdeeltjes en vieze geurtje uit de lucht haalt. Dit natuurlijke proces heeft hetzelfde effect als een verkoelend zeebriesje op het strand.

Honeywell is marktleider op het gebied van aircoolers en heeft een breed assortiment voor elke toepassing. Zo is de populaire Honeywell CS10XE een krachtige luchtkoeler, met een vermogen van 100 watt en een modern design, die geschikt is voor grotere ruimtes in huis of kantoor. De ventilator is voorzien van een extra groot waterreservoir van 10 liter waardoor je hem niet vaak hoeft bij te vullen. Je kunt ook ice packs of ijsblokjes toevoegen voor extra verkoeling.

De Aircooler CO60 is een stuk krachtiger (250 watt) en geschikt voor professioneel gebruik.  Je kunt hem aansluiten op de kraan voor continue watertoevoer. Ideaal voor verkoeling in de buitenlucht, bijvoorbeeld op het tuinterras of op een groot balkon.