Blooming: het opbloeien van filterkoffie

Blooming: het opbloeien van filterkoffie

juli 10, 2021 Uit Door Martijn

Je hoeft het de echte koffiegek natuurlijk niet te vertellen maar blooming verbetert de koffie-extractie, zodat subtiele smaken in koffie volledig tot ontplooiing kunnen komen. Tot voor kort was dit procedé enkel met de hand uit te voeren. Nu is er de Melitta epour®, een koffiezetapparaat met voorbesprenkelingsfunctie waarmee dit opbloeien van de koffie automatisch wordt uitgevoerd. Het bevochtigt de koffie zodat deze eerst een minuut kan wellen: blooming.

De Melitta epour® zorgt voor koffiegenot op zijn best en zet filterkoffie alsof hij met de hand is gezet. De 360° roterende wateruitloop met wisselende draairichting zorgt voor de best mogelijke, gelijkmatige verdeling van heet water. Dit is geïnspireerd op de cirkelvormige bewegingen waarmee koffie met de hand wordt opgegoten.

Ideaal koffieresultaat, ongeacht de hoeveelheid
Nog een technische verfijning van de Melitta epour® zijn de koffiezetprofielen die aangepast zijn aan de hoeveelheid koffie die wordt gezet. Sensoren in het waterreservoir meten de hoeveelheid water en passen de draairichting en timing van de wateruitloop automatisch aan. Daardoor is de koffie-extractie ongeacht de hoeveelheid optimaal, of je nu één of meerdere kopjes zet.

Behalve de manier waarop het water wordt toegevoegd, is ook de juiste zettemperatuur van essentieel belang voor koffie die perfect smaakt. De Melitta epour® blinkt ook hier uit en bereikt in zeer korte tijd de optimale extractietemperatuur van 92 tot 96°C, die gedurende het hele bereidingsproces wordt aangehouden. Bovendien komt het hete water dankzij het krachtige verwarmingselement snel in de filter terecht.

Stijlvol design in combinatie met gebruiksgemak
De nieuwe Melitta epour® heeft een gebruiksvriendelijke en stijlvolle vormgeving. Het moderne aanraakpaneel, met individuele instelmogelijkheden en geïntegreerde ontkalkingsindicator met ledverlichting, staat garant voor een hoog gebruiksgemak. Evenals het uitneembare waterreservoir met waterpeilaanduiding aan beide zijden.

Goed doordachte kenmerken als de geïnte­greerde druppelstop, de uitneembare 1×4® filterhouder en de geïntegreerde warmhoud­plaat maken het open ontwerp helemaal af. De Melitta epour® is vanwege de hoge zettemperatuur en optimale doorlooptijd bekroond met het keurmerk van het gerenommeerde European Coffee Brewing Center (ECBC) in Oslo. Bovendien heeft de  Melitta epour® 3 jaar garantie.

Informatie
Het Melitta epour® filterkoffiezetapparaat is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart/goud en mat zwart/chroom. Drie jaar fabrieksgarantie. Consumentenadviesprijs € 199. Kijk voor meer informatie op www.melitta.nl.