Goed voor het milieu, de katoenen broodzak

Goed voor het milieu, de katoenen broodzak

februari 14, 2020 0 Door Martijn

Point-Virgule biedt een prima alternatief voor de wegwerp broodzak: een herbruikbare broodzak van 100% biologisch katoen. Vraag aan je bakker of hij het vers gesneden brood inpakt in jouw eigen broodzak. Zo bespaar je elk jaar heel veel wegwerpzakken. Hoe simpel kan het zijn. Zelfs je zondagse croissant wordt zo afvalvrij.

De katoenen broodzak is voorzien van een sluitkoord en verkrijgbaar in verschillende formaten. Je wast de zak met de hand of in de wasmachine op lage temperatuur. Simpelweg de kruimels afschudden is vaak ook al genoeg om hem te reinigen. De broodzak van Point-Virgule is ook prima geschikt voor groente en fruit.

Milieubewust alternatief
Gemiddeld eet een Nederlands gezin één brood per dag. Meestal uit een plastic broodzak. Dat zijn dus zo’n 365 plastic zakken per jaar die weggegooid worden en nooit helemaal verdwijnen. De herbruikbare broodzak van katoen is dus een prima milieubewust alternatief voor plastic.

Informatie
De Point-Virgule herbruikbare broodzak van biologisch katoen is verkrijgbaar in meerdere formaten bij de huishoudspeciaalzaak en via webshops. Vanaf € 3,95. Ga voor meer informatie naar www.point-virgule.nl.