De nieuwe Bynolyt Sparrow II HD verrekijker

De nieuwe Bynolyt Sparrow II HD verrekijker

februari 25, 2021 Uit Door Martijn

De Bynolyt Sparrow II HD is de opvolger van de alom bekende Sparrow verrekijker. De nieuwe versie is volledig gemoderniseerd. De lenzen zijn voorzien van nieuwe multicoatings. De prisma’s hebben een diëlektrische coating en een fase-coating waardoor de verrekijker enorm goed presteert qua contrast en lichttransmissie. De Sparrow II is een HD (high definition) verrekijker pur sang.

De compacte optiek in de robuuste, ergonomische behuizing zorgt voor haarscherpe contouren en een ongekende kleurechtheid. Met een eye-relief van respectievelijk 18mm en 17mm voor de 8x en 10x modellen overzie je gemakkelijk het gehele beeld. De brede inkijk van het oculair draagt ook bij aan een rustig en comfortabel beeld. Een soepele scherpstelknop maakt de kijker prettig in gebruik en daarnaast weegt hij slechts 617 gram.

Vier uitvoeringen
De Sparrow II is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: 8×33, 10×33, 8×42 en 10×42. De 8×33 en 10×33 zijn lekker compact en gemakkelijk mee te nemen tijdens een fiets- of wandeltocht. Met een lensdiameter van 33 mm kun je tot in de vroege schemer nog prima waarnemen. De 8×42 en 10×42 zijn echte alleskunners waarmee je van vroeg tot laat een zeer helder en natuurgetrouw beeld hebt. Ideaal om de edelhertenbronst of vogeltrek te observeren.

De Bynolyt Sparrow II heeft een mooie balans, mede vanwege de korte brug. De rubberen bekleding geeft een goede grip. Een regenbui is geen probleem: de verrekijker is gas-gevuld en waterdicht.

Informatie
De Bynolyt Sparrow II HD is verkrijgbaar bij fotowinkel en outdoorspecialist. De kijker wordt geleverd inclusief opbergtas, draagriem en tien jaar garantie. Consumentenadviesprijs 8×33 € 219, 10×33 € 229, 8×42 € 259 en 10×42 € 269.  Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.