Winnaar: Haglöfs Nordic Expedition Down Jacket

Winnaar: Haglöfs Nordic Expedition Down Jacket

februari 9, 2021 Uit Door Martijn

Het Haglöfs Nordic Expedition Down Jacket is gekozen tot ISPO Product of the Year in de categorie Outdoor Apparel. Het jack is ontwikkeld voor avonturiers die op zoek zijn naar maximale functionaliteit en comfort, ook in de meest extreme kou.

De constructie combineert de voordelen van ganzendons met grafeen polyester isolatie en een ademende buitenstof. Het expeditiejack biedt een uitstekende vochtregulatie, elimineert cold spots en is volledig waterdicht. Geïntegreerde veiligheidsbanden zorgen voor extra veiligheid en een technische uitstraling.

Juryrapport
De ISPO-jury, onder leiding van Charles Ross, Specialist Performance Sportswear Design, verwoordt het als volgt: ‘Als je uitmuntendheid wilt van textielexpertise, dan is dit het! Een function-first ontwerp met een schat aan technologie, inclusief een originele toepassing van grafeen om thermoregulatieproblemen op te lossen om het vocht van een oververhitte gebruiker optimaal af te voeren. Onder de meest extreme omstandigheden.’

Vindingrijk en gedreven
Paul Cosgrove, Product Director Haglöfs is erg vereerd met de ISPO Award: ‘Bij Haglöfs zijn we toegewijd aan het creëren van verantwoorde gear voor de Nordic wildernis. Het is een uitdaging om de lat steeds hoger te leggen, vooral ook om dat op een verantwoorde wijze te doen. Daarom zijn we buitengewoon trots op wat onze teams voor elkaar krijgen. We zijn vindingrijk en zeer gedreven. Binnen onze zeer technische producten vinden we het belangrijk dat onze uitrusting niet alleen beschermt of comfort biedt in de zwaarste omstandigheden, maar dat het ook nieuwe, uitzonderlijke prestaties mogelijk maakt. Het Nordic Expedition Down Jacket is daar een goed voorbeeld van en het is aan de outdoorpioniers om te zien hoeveel meer ze kunnen bereiken met deze prachtige aanvulling op hun uitrusting. Veel dank aan de ISPO Awards en de jury voor deze erkenning.’

Informatie
Het Nordic Expedition Down Jacket van Haglöfs is vanaf augustus 2021 verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering via www.haglofs.com. Verwachte verkoopprijs € 750.