Actieve vakantie rond kristalheldere bergmeren

september 12, 2019 0 Door Martijn

Een mooi thema voor een actieve vakantie is ‘bergmeren’. Boek bijvoorbeeld eens een verblijf in Lermoos want dit Oostenrijkse dorpje is omringd met de mooiste bergmeren van Tirol. Hotel Post is dan een aanrader want zij organiseert jaarlijks een hikingweek waarbij je veel van deze meren bezoekt. Je kunt er ook in zwemmen want de temperatuur van het water is in de zomer vaak erg aangenaam. Ook surfers, roeiers en duikers komen hier aan volop aan hun trekken.

De Blindsee en Seebensee zijn prachtige turquoise bergmeren. Ze liggen tussen imposante bergtoppen. De Drachensee is een kristalhelder bergmeer op 1.910m en is 28m diep. Het ligt direct onder de Coburg hut net boven de Seebensees. Vanwege de hoge ligging is het water hier behoorlijk fris. De Igelsee is een klein idyllisch bergmeer op 1.585m aan de voet van de Igelskopf.

Heiterwangersee

De Heiterwanger See is een van de grotere meren met een gemiddelde watertemperatuur van 18 tot 23 graden Celsius. Dankzij de veelzijdige flora en fauna en een uitzonderlijk goed zicht is de Heiterwanger See een paradijs voor duikers. Het gebied rond de Heiterwanger See is geliefd bij wandelaars, mountainbikers, Nordic Walkers en hardlopers.

Hotel Post Lermoos

Hotel Post Lermoos biedt nu een aantrekkelijk arrangement waarbij je overdag wandelt met professionele berggidsen en na gedane arbeid geniet van luxe wellness en culinaire verwennerij. Je wandelt onder andere over de Zugspitze en langs talrijke kristalheldere bergmeertjes: de natuur is hier prachtig. De grotere hoogteverschillen worden met liften overbrugd. Je kunt kiezen tussen wandelroutes die geschikt zijn voor beginners en voor meer ervaren bergwandelaars.

Arrangement Hotel Post****S: Hiking-week
Hotel Post in Lermoos combineert op aangename wijze actieve wandeltochten met luxe wellness en culinaire hoogstandjes. Tijdens de Hiking-week wandel je een week lang door een van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk onder begeleiding van een professionele berggids. Het Hiking-week Arrangement bestaat verder uit zeven overnachtingen in Hotel Post Suite A en het Gourmet-volpension. Inclusief gebruik van het drieduizend vierkante meter grote Spa-complex met vele luxe sauna’s en baden. Ga voor meer informatie naar www.post-lermoos.at.