Fietsachterlicht met remlicht- en schermerfunctie: De Sigma Blaze

december 10, 2019 0 Door Martijn

Met het achterlicht BLAZE is er sprake van twee noviteiten in het achterlichtassortiment van SIGMA SPORT. Deze is uitgerust met een remlichtfunctie, welke in combinatie met de geïntegreerde lichtsensor meer veiligheid en comfort biedt voor de fiets. Drie heldere LED’s, een lange brandduur en de voordelige prijs maken het kleine en lichte (slechts 22 gr) achterlicht BLAZE tot een onmisbare metgezel, vooral voor sportieve fietsers op racefiets, MTB of gravelbike.

Veiligheid staat voorop bij de BLAZE. Een geïntegreerde bewegingssensor herkent het remmen (vertragen) van de fietser en geeft dit aan met een extra krachtig lichtsignaal. Vooral bij het rijden in groepen is dat een praktische functie. De BLAZE beschikt over twee lichtmodi, een dag- en een nachtmodus. Twee rem-LED’s zorgen in de nachtmodus tevens voor een permanent brandend licht voor een extra grote zichtbaarheid. In de dagrijmodus is het achterlicht uitgeschakeld; alleen de remlichtfunctie is geactiveerd en zorgt met 3 oplichtende LED’s voor een goede zichtbaarheid. De lichtsensor herkent het omgevingslicht en schakelt indien nodig automatische de nachtmodus in. Ideaal bij het rijden door een tunnel of donkere bospaden.

Het innovatieve achterlicht is tot op een afstand van tot wel 500 m te zien. Het past onopvallend maar doelmatig op de zadelpen, kent een laag eigen gewicht met slechts 22 gram en kan snel en zonder gereedschap worden bevestigd. Zodoende is het optimaal geschikt voor sportieve fietsers, forensen en mensen die veel fietsen. Met een brandduur van tot wel 7 uur zijn ook langere trajecten in het donker geen enkel probleem. Binnen 3 uur is de accu weer volledig opgeladen via USB. Net als alle USB-lampen van SIGMA SPORT beschikt de BLAZE over een laadindicator en is spatwaterdicht conform IPX4.

Nog een noviteit op het gebied van verlichting is het vernieuwde verpakkingsconcept met FSC-gecertificeerd karton. Plastic wordt geheel afgezworen; in plaats daarvan biedt de open vormgeving van de vouwverpakking in combinatie met een modern design een geoptimaliseerde presentatie van de producten op het Point-of-Sale.

BLAZE is afzonderlijk voor een adviesprijs van € 24,95 of in een set met de koplamp AURA 80 voor een prijs van € 79,95 vanaf oktober 2019 verkrijgbaar.