Lekker nazomeren met Glerups

september 12, 2019 0 Door Martijn

De pantoffels van Glerups houden je voeten lekker warm als je buiten aan het nazomeren bent. Lekker lui in de hangmat of met een boek in je tuinstoel: de slippers van Glerups zitten heerlijk. Je draagt ze met blote voeten. De sloffen zijn gemaakt van vilt dat ademt en tot 35% vocht kan opnemen zodat ze altijd droog en warm aanvoelen.

Het vilt van Glerups is gemaakt van 100% schapenwol van geselecteerde schapen uit New Zeeland. Puur natuur. De buitenzool heeft een anti-slipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. De mooie naturelbruine kleur van de zool in combinatie met de vormgeving en het vilt geeft Glerups haar prachtige uitstraling. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een dempende tred. De slippers zijn verkrijgbaar in de zachte najaarskleuren groen, rood, blauw, bruin, grijs en petrol.

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Over Glerups ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. 

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.