De nieuwe Bynolyt Yellowbird II ED

De nieuwe Bynolyt Yellowbird II ED

februari 1, 2020 0 Door Martijn

Met de nieuwe Yellowbird II ED van Bynolyt zie je zelfs de kleinste details haarscherp. Van grote afstand, maar ook van dichtbij dankzij de close-up stand tot slechts twee meter. Dit maakt de verrekijker zeer geschikt om naast vogels en wild ook insecten als libellen en vlinders te observeren. Kortom, een ideale verrekijker voor elke natuurliefhebber die niets wil missen.

De nieuwe Bynolyt Yellowbird II ED heeft een moderne look en feel. De aluminium behuizing is met rubber bekleed en voelt stevig aan terwijl het gewicht toch aangenaam laag is. Dankzij de korte brug tussen de kijkerbuizen en de duimuitsparing aan de achterzijde ligt de kijker perfect in de hand. De scherpstelknop loopt soepel en is zelfs met handschoenen aan goed te bedienen.

ED-lenzen
De serie bestaat uit een 8×42 en een 10×42 verrekijker, twee allrounders met verschillende vergrotingen. Wat betreft optiek heeft Bynolyt met deze nieuwe kijkers een behoorlijk aantal opties aangevinkt zoals een grote beeldhoek van 142m voor de 8×42 en 126m voor de 10×42 (op 1000 meter afstand). ED-lenzen waarmee kleurfouten tot een minimum beperkt worden en een indrukwekkende randscherpte.

De Yellowbird II ED heeft nieuw ontwikkelde multicoatings op alle glas/lucht oppervlakken. Deze garanderen een hoge lichttransmissie, kraakhelder beeld en contrastrijke kleurweergave. Dankzij de grote oculairen met ruime vrije-oog afstand kunnen ook brildragers comfortabel observeren.

Informatie
De Bynolyt Yellowbird II ED is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist.  De kijker wordt geleverd inclusief opbergtas, draagriem en tien jaar garantie. Consumentenadviesprijs 8×42 € 419 en 10×42 € 429.  Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.