Foki Art, de nieuwe galerie van Adrienne en Wil van de Vorst

februari 3, 2020 0 Door Martijn

Foki Art is de nieuwe galerie van Adrienne en Wil van de Vorst, gevestigd aan Kleine Gracht 19a in Maastricht. Zij exposeren hier werk van hun dochter Faye (Willem de Kooning Academie) en hun eigen kunst met schilderijen en fotografie. Ze bieden ook keramiek aan onder het label Maastrique Céramique, waaronder De Stervaas van Maastricht.

Bij Foki Art heb je het gevoel alsof je zo de huiskamer binnenloopt bij de familie van de Vorst. Hier vind je moderne kunst in een warme entourage. Faye van de Vorst, door intimi ook wel Foki genoemd, schets met haar expressieve illustraties het leven van de mens in verhouding tot de ander, onder het thema: Others Saturated.

Adriënne brengt het Parijs van Maastricht in beeld met haar verhalende zwart-witfotografie. Wil is reeds vanaf zijn jonge jaren een linkshandige spiegelschriftschrijver en dat zie je terug in zijn laatste doeken: We Are Trees Of Green. Ook regionale kunstenaars exposeren bij Foki Art hun werk. Momenteel vind je er de prachtige, hyperrealistische stillevens van Bert Vissers.

Maastrique Céramique
Maastricht heeft een rijk verleden als keramiekstad. Het nieuwe merk Maastrique Céramique exposeert een prachtige collectie keramiek van topdesigners als Roderick Vos, Kiki van Eijk, Floris Hovers en Bas van Beek. Met keramiekobjecten als Soft Pot, Carter Vaas en De Stervaas van Maastricht.

Informatie
Foki Art is gevestigd aan Kleine Gracht 19a in Maastricht. De kunstgalerie is geopend in het weekend en op afspraak. Informatie: www.foki-art.com.