Heerlijk wandelen door de wijngaarden van Rheinhessen

Heerlijk wandelen door de wijngaarden van Rheinhessen

mei 30, 2020 0 Door Martijn

Rheinhessen is een ideale toeristische bestemming vanuit Nederland en België. Het ligt op een paar uur rijden en je bent meteen in een heel andere wereld. De beste manier om het gebied te verkennen is via de Hiwweltouren. Dit zijn afwisselende wandeltochten over het glooiende landschap van dit grootste wijngebied in Duitsland. Ze bieden prachtige vergezichten, ongerepte natuur en veel wijnboeren waar je onderweg kunt genieten van heerlijke versnaperingen.

Er zijn negen routes die je vindt op www.hiwwel-touren.de, zoals Hiwweltour Westerberg bij Ingelheim. Deze prachtige wandeling leidt door het dal van de kleine rivier de Selz naar de Westerberg en het imposante kasteel Westerhaus. Je wordt betoverd door de grote verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende panorama’s.

Hiwweltour Aulheimer Tal in het zuiden is ook prachtig en leidt naar de Flonheimer Trullo, een klein wit huisje met puntdak dat het symbool is van de regio. Hier kun je picknicken terwijl je geniet van een fenomenaal uitzicht over de uitgestrekte vallei. De negen Hiwweltouren zijn gemiddeld 11 km lang en overbruggen een hoogteverschil van 100 tot 150 meter. Per route ben je gemiddeld zo’n drie à vier uur onderweg.

Hiwwel is dialect voor heuvel, daar hebben de wandelroutes hun naam aan te danken. Ze zijn stuk voor stuk erg afwisselend en de bewegwijzering is uitstekend. Niet voor niets hebben de Hiwweltouren het predicaat Premiumweg gekregen van het Duitse Wandelinstituut.

Met de camper bij de wijnboer
Rheinhessen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een ideaal gebied voor campers. Zo biedt de populaire wijnstreek de mogelijkheid om de vakantie met je camper door te brengen op het erf van de wijnboeren. Zij hebben uitstekende stallingplaatsen met alle voorzieningen. Je vindt ze op: www.rheinhessen.de/reisemobilstellplaetze.

Hoe romantisch is het om van je ontbijtje te genieten tussen de wijnranken en vervolgens plannen te maken voor de wandeling van de dag. Behalve bij de wijnboeren biedt de streek veel andere camperplekken van uitstekende kwaliteit. Reizen met een camper is in de huidige omstandigheden een perfect alternatief, het biedt flexibiliteit en geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Bovendien heb je je eigen sanitaire voorzieningen bij de hand en dat geeft een veilig gevoel.

Informatie
Ga voor informatie en boekingen naar www.rheinhessen.de of naar www.hiwwel-touren.de. Contact: Rheinhessen-Touristik, 06136 / 92398-0, info@rheinhessen.info.